سه‌شنبه ۸ آذر ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۶
۰ نفر

مصرف مواد غذایی فصل پاییز با تامین نیاز بدن به ریزمغذی‌ها در جلوگیری از کاهش وزن نیز موثر خواهند بود. 

سبزيجات برگ سبز

به گزارش همشهری آنلاین، گنجاندن میوه‌ها و سبزیجات در تغذیه روزانه یکی از بهترین توصیه‌ها برای حفظ تناسب اندام است. این خوراکی‌ها به‌دلیل فیبر و آب فراوان نقش مهمی در افزایش احساس سیری دارند. با شروع فصل سرما معمولا تمایل به خوراکی‌های چرب و سنگین بیشتر می‌شود که می‌تواند زمینه‌ساز اضافه وزن شود. از همین‌رو، مصرف مواد غذایی این فصل با تامین نیاز بدن به ریزمغذی‌ها در جلوگیری از کاهش وزن نیز موثر خواهند بود. 

کدو حلوایی؛ سرشار از آب و آنتی‌اکسیدان‌ها

کدو حلوایی یکی از محبوب‌ترین سبزیجات پاییزی است که به‌دلیل فیبر و آب فراوان نقش مهمی در افزایش احساس سیری دارد. علاوه بر این، کدو حلوایی سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند بتاکاروتن، ویتامین‌های A،C وB۲، منیزیم، منگنز و آهن است. کدو حلوایی خواص ضدالتهابی نیز دارد و در مقابله با سرطان و محافظت از سلامت قلب موثر است. 

سیب؛ شیرینی طبیعی و افزایش سیری

سیب همانند بسیاری از میوه‌ها در کاهش وزن نقش دارد زیرا منبع غنی از فیبرهاست و کالری کمی دارد؛ از همین‌رو بدون دریافت کالری زیاد به جلوگیری از گرسنگی مداوم کمک می‌کند. در کل، خوراکی‌های سرشار از فیبر باعث پرشدن معده می‌شوند و روند هضم آهسته‌ای دارند. یک سیب متوسط بیش از ۴ گرم فیبر و حدود ۹۵ کیلوکالری انرژی دارد. در مورد بعضی افراد، خوردن سیب احساس لذت از طعم شیرینی را ایجاد می‌کند و مانع از تمایل بیشتر به شیرینی‌جات می‌شود. سیب را می‌توان علاوه بر میان‌وعده همراه ماست و غلات سبوس‌دار به‌عنوان صبحانه نیز میل کرد. 

سیب‌زمینی شیرین؛ نشاسته کمتر نسبت به سیب‌زمینی عادی

سیب‌زمینی شیرین رنگ تیره‌تری نسبت به سیب‌زمینی معمولی دارد و پس از خوردن، احساس شیرینی مختصری ایجاد می‌کند. این خوراکی بسیار کم‌کالری است و نشاسته کمی دارد اما منبع غنی از بعضی ویتامین‌ها و موادمعدنی مانند ویتامینA محسوب می‌شود. هر ۱۰۰ گرم سیب‌زمینی شیرین ۷۶۴ میکروگرم ویتامینA دارد که می‌تواند ۸۵ درصد نیاز روزانه بدن را تامین کند. سیب‌زمینی شیرین همچنین حاوی ترکیبات نشاسته‌ای است که هضم ساده‌ای دارند و منبع خوبی برای تامین انرژی هنگام تمرینات ورزشی محسوب می شوند. فیبرهای فراوان این سبزی نیز به افزایش احساس سیری کمک می‌کند. 

کلم بروکسل؛ خوشمزه و کم‌کالری

کلم بروکسل که با نام کلم غنچه‌ای یا کلم فندقی نیز شناخته می‌شود یکی دیگر از سبزیجات کم‌کالری اما سرشار از فیبر است و انتخاب خوبی در برنامه غذایی کاهش وزن خواهد بود. البته کلم بروکسل فواید دیگری نیز برای سلامت بدن دارد. به‌عنوان مثال، منبع غنی از ویتامین C است که در عملکردهای مهم بدن مانند انعقاد خون، تقویت ایمنی بدن، رشد و ترمیم بافت‌ها نیز نقش دارد. ویتامینK فراوان در آن نیز تاثیر مثبتی در انعقاد خون و ترمیم بافت‌های استخوانی دارد.

گل‌کلم؛ سرشار از ریزمغذی‌ها و نشاسته کم

گل‌کلم به‌دلیل وجود کالری پایین و مقدار بالای بعضی ریزمغذی‌ها یکی از بهترین خوراکی‌های پاییزی محسوب می‌شود. گل‌کلم حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی است که به حفظ سلامت سلول‌ها و مقابله با سرطان کمک می‌کند. بوی خاص گل‌کلم همانند دیگر انواع کلم به‌دلیل وجود ترکیبات گوگردی است که در کاهش خطر بعضی سرطان‌ها نقش دارند. 

منبع: سلامت

کد خبر 723710

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha